برای کاهش خطر ابتلا به سرطان چکار کنیم؟

سرطان یکی از بیماری‌های خطرناک و تهدیدکننده سلامت افراد است که علاوه بر عوامل ژنتیکی، به دلیل سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی ناسالم و شرایط محیطی نیز می‌تواند اتفاق بیافتد. در این مقاله، به بررسی عوامل مهم پیشگیری از ابتلا به سرطان پرداخته شده است.

در سال‌های اخیر خطر ابتلا به سرطان بیشتر از قبل سلامت افراد رو تهدید میکنه. سبک زندگی، عادت های اشتباه، رژیم غذایی و… سلامت افراد رو تهدید میکنه. بیماری سرطان از قدیم تا به امروز یکی از بیماری‌های خطرناک بوده. پزشکان همواره در حال تحقیق و بررسی درباره این بیماری هستند. و سعی دارند روش‌های کنترل و درمان این بیماری رو بهبود ببخشند. با ابن وجود خیلی مهمه که افراد جامعه هم در این راه تلاش کنند.

اگرچه علت ابتلا به این بیماری تا حد زیادی به دلایل ژنتیکی وابسته است. با این وجود درصد زیادی از افراد به دلیل سبک زندگی اشتباه به این بیماری دچار میشن. در ادامه این مقاله قصد داریم درباره عوامل مهم کنترل و پیشگیری از این بیماری با هم صحبت کنیم. ازتون دعوت میکنم در ادامه این مقاله آموزشی همراه ما باشید.

۱ . برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، مصرف دخانیات را کنار بگذارید:

همه ما با تصویر ریه های آسیب دیده روی پاکت سیگار آشنا هستیم. مصرف سیگار و دخانیات یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان هست. تحقیقات نشون داده حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار تهدیدی برای سلامتی افراد هست. سرطان ریه، حنجره، دهان، گلو، لوزالمعده، مثانه، رحم و کلیه، از جمله سرطان های ناشی از استعمال دخانیات هست. به این ترتیب میشه گفت اصلی ترین گام کاهش خطر ابتلا به سرطان قطع مصرف دخانیات هست.

۲ . مواد غذایی سالم مصرف کنید:

مصرف مواد غذایی سالم همیشه یکی از ارکان حفظ سلامت روحی و جسمی بوده. اگرچه فقط با داشتن یک رژیم غذایی سالم نمیشه خطر ابتلا به سرطان رو به حداقل رسوند. اما مصرف مواد غذایی سالم و ارزشمند میتونه به بهبود شرایط جسمی و ایمن شدن در برابر این بیماری کمک کنه.

مصرف مواد غذایی سالم مثل میوه و سبزیجات تاثیر مثبتی در ایمن شدن در برابر این بیماری داره. همچنین سعی کنید تا حد ممکن از مصرف غذاهای فرآوری شده خودداری کنید. به خصوص گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس. تحقیقات پزشکی نشون داده خانم هایی که از روغن زیتون، سبزیجات و مغزها در رژیم غذاییشون استفاده میکنند؛ کمتر به سرطان سینه مبتلا میشن. نکته مهمی که درباره رژیم غذایی سالم وجود داره این هست که تلاش کنید مواد موجود در سبد غذایی رو از بین غذاهای سالم و طبیعی انتخاب کنید. همچنین بسیار مهمه که نسبت به انتخاب روغن های خوراکی، آگاهانه تر عمل کنید.

قبلا در بخش آموزش موسسه خیریه طوبی مقاله کاملی درباره تاثیر روغن های خوراکی در ابتلا به سرطان، قرار گرفته. شما عزیزان می‌تونید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تاثیر روغن های خوراکی این مقاله رو مطالعه کنید. علاوه بر این می‌تونید برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله کاهش خطر ابتلا به سرطان با توجه به رژیم غذایی رو مطالعه کنید.

۳ . ورزش کنید:

جالبه بدونید یکی از عواملی که باعث میشه ریسک ابتلا به سرطان در افراد افزایش پیدا کنه، مربوط به چاقی و اضافه وزن هست. قبلا در یک مقاله کامل درباره تاثیر اضافه وزن بر سرطان صحبت کردیم. متاسفانه در سال های اخیر رژیم غذایی ناسالم در کنار سبک زندگی یکجا نشینی باعث شده اضافه وزن به یک موضوع عادی و متداول تبدیل بشه. فارغ از اینکه اضافه وزن سلامت بدن رو از جهات مختلف تهدید میکنه؛ خطر ابتلا به سرطان رو هم افزایش میده.

تحقیقات پزشکی نشون داده حفظ وزن متعادل به همراه فعالیت بدنی منظم میتونه ریسک ابتلا به تعداد زیادی از بیماری ها رو کاهش بده. یکی از این بیماری ها سرطان هست. اگه بتونید روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی در برنامه تون داشته باشید، می‌تونید ریسک ابتلا به این بیماری رو تا حد زیادی کاهش بدید.

۴ . از پوستتون در برابر آفتاب مراقبت کنید:

سرطان پوست یکی از رایج ترین سرطان هاست. با این وجود امکان پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست نسبت به سایر انواع سرطان بیشتره. از اصلی ترین دلایل ابتلا به سرطان پوست، میشه به عدم مراقبت از پوست، استفاده نکردن از ضد آفتاب و برنزه کردن پوست با استفاده از لامپ‌های فرابنفش، اشاره کرد. به این ترتیب شما می‌تونید با انجام چند اقدام مراقبت پوستی روزانه و استفاده از ضد آفتاب، خطر ابتلا به این نوع سرطان رو تا حد زیادی کاهش بدید.

۵ . برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، نسبت به عفونت‌ها گوش به زنگ باشید:

همونطور که قبلا در مقاله سرطان چیست؟، اشاره شد؛ در بسیاری از موارد سرطان ناشی از یک بیماری ساده است. شاید باور کردن این موضوع براتون سخت باشه اما در مواردی بیماری های ساده ای مثل سرماخوردگی، آنفولانزا و حتی یک زخم میتونه زمینه ساز ابتلا به این بیماری باشه.

به طور کلی سرطان ناشی از جهش و تولید بیش از حد سلول در قسمتی از بدنه. به همین دلیل بیماری‌های عفونی و یا هر شرایطی که بدن رو نسبت به ترمیم و بازسازی غیر معمول تحریک کنه ممکنه زمینه ساز ابتلا به بیماری باشه. البته لازم به ذکر هست که در اکثر مواقع سیستم ایمنی بدن قادر به کنترل و مدیریت شرایط هست. اما گاها افرادی به طور مداوم دچار تورم و عفونت های داخلی ناشی از سرما خوردگی و آنفولانزا هستند. چنین افرادی لازم هست حتما با یک پزشک مشورت کرده و مراقبت های لازم رو انجام بدن.

همچنین گاهاً ممکنه یک زخم و یا سوختگی باعث ایجاد عفونت در سطح پوست بشه. در چنین شرایطی فرد نباید این شرایط رو نادیده بگیره. بلکه لازمه اقدامات درمانی مناسب تا بهبود کامل انجام بشه. استفاده از محصولاتی مثل سوزن، سرنگ و… مشترک ممکنه خطر ابتلا به آلودگی، عفونت و بیماری رو افزایش بده.

۶ . نسبت به انجام اقدامات پزشکی دقیق باشید:

انجام اقدامات پزشکی مثل انجام تست ها و آزمایش های دوره‌ای، انجام آزمایش تست پروستات، تست دهانه رحم و… از جمله اقدامات ضروری در پیشگیری از این بیماری هست. واکسن زدن یکی دیگه از اقدامات پزشکی مهم در این زمینه است. واکسینه بودن از شما در برابر ابتلا به بیماری و عفونی شدن محافظت میکنه. در نتیجه ریسک ابتلا به سرطان در شما کاهش پیدا میکنه.

جمع بندی:

در این مقاله درباره عوامل مهم در کاهش خطر ابتلا به سرطان صحبت کردیم.